Història | Vilarnau

Història

Una petita i avanguardista cava artesanal

La noble família Vilarnau es va assentar al s. XII en aquesta privilegiada terra del Penedès. Vilarnau és el resultat etimològic de Vila Arnau, és a dir, la “casa de camp o Domus” dels Arnau, que es trobava en la demarcació senyorial del terme del Castell de Subirats i on ja en el segle XII es cultivaven vinyes. Albert de Vilarnau, nom que rep actualment el cava més exclusiu de la marca, va ser un personatge molt singular que va fer créixer el poder de la família i, inclòs en el s. XIV va ser un dels mecenes de l'església Santa Maria de Vilarnau.

El primer cava amb etiqueta Vilarnau neix el 1949, quan la família propietària comença a comercialitzar el cava que des d'antic produïen les vinyes plantades a la finca “Can Petit i Les Planes de Vilarnau”. Des de llavors, Vilarnau ha estat associat a un cava de noble personalitat, elaborat sota exigents estàndards de qualitat i que cuida al màxim el detall.

Al 1982, va passar a formar part de la família de cellers de González Byass. La nova cava es va ubicar just al centre de la finca i la seva inauguració va tenir lloc a l'Octubre del 2005. El disseny de la moderna cava és de l'arquitecte Luis González. En ella, predominen les línies rectes i destaca la perfecte adaptació al preciós entorn mediterrani a través d'abundants vidrieres. Tres són els principals elements integradors del paisatge: l'aigua, que voreja tot l'edifici i que prové de l'aigua de pluja, el vidre de la vidriera i la fusta de roure dels murs exteriors. L'interior ha estat en gran part dissenyat pel reconegut artista Antonio Miró, el qual ha creat una atmosfera càlida i acollidora.