L'esperit Vilarnau | Vilarnau

L'esperit Vilarnau

CONEIX L'ESPERIT DE VILARNAU

Fins fa molt poc, el consum de Vilarnau ha estat restringit a uns quants privilegiats que el coneixien. Avui, Vilarnau creua fronteres amb l’atenció de donar a conèixer la seva noble història i els seus excel·lents caves. Una situació privilegiada, un entorn excepcional, una curada elaboració, un rigorós respecte amb el medi ambient i un equip humà entusiasmat cada dia amb el seu treball, això és Vilarnau, aquest és el nostre esperit i és el que volem transmetre amb cada ampolla.

SOSTENIBILITAT

A Vilarnau volem elaborar el millor cava amb el mínim impacte ecològic possible pel nostre planeta. Nosaltres vivim de la terra i per això es troba en el nostre ADN cuidar-la i mimar-la al màxim. Quan millor tractem la terra i el nostre entorn, millors fruits obtindrem de les nostres vinyes i millor cava podrem elaborar.
Som una cava pionera en el càlcul de la petjada de carboni tant en l’àmbit organitzatiu com en l’àmbit del producte amb la finalitat de reduir les emissions de CO2, és per això que duem a terme varies accions:

MONITORITZACIÓ DEL CONSUM ENERGÈTIC
Monitoritzant cada fase del procés podem conèixer l’impacta ecològic real mes a mes, i podem prendre les mesures necessàries per reduir al màxim les emissions i identificar quins punts podem millorar.
Per exemple, amb la posada en marxa de la caldera de biomassa hem aconseguit reduir l’ús de combustibles fòssils aprofitant les restes de posa i la matèria orgànica dels boscos de la zona.

GESTIÓ DE L'AIGUA
Vilarnau es troba rodejada per un llac d’acumulació d'aigua, que ens serveix pel reg dels jardins de la cava i de les vinyes en cas necessari. El llac es nodreix de l’aigua de la pluja, la qual es recull a través de la coberta, tal i com feien els nostres avantpassats.

REDUCCIÓ DE RESIDUS
A més de separar, reutilitzar i reciclar els residus que generem, portem a terme una selecció de proveïdors adequada als envasos i embalatges que utilitzen.

VITICULTURA SOSTENIBLE
Vilarnau gaudeix del Certificat de Viticultura Ecològica del Consell Català de Producció Agrària Ecològica, el que implica que hem de reduir els tractaments químics i fitosanitaris en un 50%. Per altra part, no utilitzem herbicides, apliquem la confusió sexual per feromones per evitar les plagues i utilitzem compost orgànic només en les àrees necessàries.